Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8242
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2822
Polecam.
Odsłon: 1460
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8242
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2822
Polecam.
Odsłon: 1460
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka utarte z cukrem. Masło roztopić. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszać i pozostawić aż zaczną rosnąć. Takie rosnące drożdże dodać do mąki z żółtkami, wymieszać i na końcu dodać masło. Dobrze wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Następnie partiami brać ciasto i rozwałkowywać je na grubość około 1 cm. Wycinamy foremką okrągłe pączki i kładziemy je na oprószoną mąką ściereczkę i znowu pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy podrosną kładziemy je na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron. Po wyciągnięciu przy pomocy szprycy wypełnić je marmoladą i posypać cukrem pudrem.