Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3318
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422382
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2351
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3318
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422382
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2351
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka utarte z cukrem. Masło roztopić. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszać i pozostawić aż zaczną rosnąć. Takie rosnące drożdże dodać do mąki z żółtkami, wymieszać i na końcu dodać masło. Dobrze wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Następnie partiami brać ciasto i rozwałkowywać je na grubość około 1 cm. Wycinamy foremką okrągłe pączki i kładziemy je na oprószoną mąką ściereczkę i znowu pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy podrosną kładziemy je na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron. Po wyciągnięciu przy pomocy szprycy wypełnić je marmoladą i posypać cukrem pudrem.