Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117851
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3081
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2002
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117851
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3081
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2002
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka utarte z cukrem. Masło roztopić. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszać i pozostawić aż zaczną rosnąć. Takie rosnące drożdże dodać do mąki z żółtkami, wymieszać i na końcu dodać masło. Dobrze wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Następnie partiami brać ciasto i rozwałkowywać je na grubość około 1 cm. Wycinamy foremką okrągłe pączki i kładziemy je na oprószoną mąką ściereczkę i znowu pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy podrosną kładziemy je na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron. Po wyciągnięciu przy pomocy szprycy wypełnić je marmoladą i posypać cukrem pudrem.