Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki wyrośnięte i puszyste a przede wszystkim zawsze udane
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 124
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 101
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 124
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 101
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 228
Składniki
Z śmietany,cukru ,mąki ,drożdży zrobić rozczyn,odstawić do wyrośnięcia . Jajka ubić z cukrem ,dodać letnią śmietanę,rozczyn z drożdży,wódkę,mąkę i sól ,wyrobić ciasto ,odstawić do wyrośnięcia aż podwoi objętość . Gdy ciasto wyrośnie formujemy pączki dłońmi ,uformowane przykryć na około 30 minut. Pączki smażyć na oleju lub smalcu ,pierwszą stronę pączków smażymy pod przykryciem a drugą smażymy bez przykrycia .Sprawdzić patyczkiem czy się usmażyły .Po usmażeniu wyjmować na papierowy ręcznik. Po ostudzeniu nadziewać marmoladą lub powidłami (według uznania ) pączki posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy . Smacznego