Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z marmoladą wieloowocową smażone na oleju
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 183
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 936
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1261
Polecam na kolację.
Odsłon: 163
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 183
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 936
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1261
Polecam na kolację.
Odsłon: 163
Składniki
Wyrobić rozczyn z drożdży, 2 łyżek mąki, łyżki cukru i odrobiny mleka ciepłego. Odstawić na 30 min.
Dodać do rozczynu mąkę, żółtka, mleko, cukier, cukier waniliowy, masło. Wymieszać mikserem, ciasto powinno mieć konsystencję lepkiej kuli.
Odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć ciasto na stolnicę i oprószyć mąką ze wszystkich stron. Rozwałkować na prostokąt.
Nakładać na połowę prostokątnego ciasta po łyżeczce marmolady z odstępem średnicy szklanki.
Złożyć ciasto na pół aby połowa ciasta bez marmolady pokryła drugą połowę z marmoladą.
Wykrawać kółka przy pomocy szklanki tak aby marmolada znalazła się w środku szklanki.
Kółka odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe pączki posypać cukrem pudrem. Pychotka.