Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z marmoladą wieloowocową smażone na oleju
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 71
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 119
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1401
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 926
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 71
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 119
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1401
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 926
Składniki
Wyrobić rozczyn z drożdży, 2 łyżek mąki, łyżki cukru i odrobiny mleka ciepłego. Odstawić na 30 min.
Dodać do rozczynu mąkę, żółtka, mleko, cukier, cukier waniliowy, masło. Wymieszać mikserem, ciasto powinno mieć konsystencję lepkiej kuli.
Odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć ciasto na stolnicę i oprószyć mąką ze wszystkich stron. Rozwałkować na prostokąt.
Nakładać na połowę prostokątnego ciasta po łyżeczce marmolady z odstępem średnicy szklanki.
Złożyć ciasto na pół aby połowa ciasta bez marmolady pokryła drugą połowę z marmoladą.
Wykrawać kółka przy pomocy szklanki tak aby marmolada znalazła się w środku szklanki.
Kółka odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe pączki posypać cukrem pudrem. Pychotka.