Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki na bazie jogurtu naturalnego. Przygotowanie samego ciasta zajmie Wam dosłownie chwilę. Po usmażeniu wychodzą niezwykle puszyste i miękkie w środku. Wszystkie składniki do tych pączków bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni. Gwarantujemy Wam, że każdy sięgnie po nie z największą przyjemnością.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jogurt naturalny przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
Do szerokiego garnka z grubym dniem wlewamy olej, rozgrzewamy go do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek. Wrzucamy je na głęboki, rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Usmażone pączki jogurtowe odsączamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem.