Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki na bazie jogurtu naturalnego. Przygotowanie samego ciasta zajmie Wam dosłownie chwilę. Po usmażeniu wychodzą niezwykle puszyste i miękkie w środku. Wszystkie składniki do tych pączków bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni. Gwarantujemy Wam, że każdy sięgnie po nie z największą przyjemnością.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4632
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 234
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1501
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4632
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 234
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1501
Składniki
Jogurt naturalny przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
Do szerokiego garnka z grubym dniem wlewamy olej, rozgrzewamy go do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek. Wrzucamy je na głęboki, rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Usmażone pączki jogurtowe odsączamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem.