Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki na bazie jogurtu naturalnego. Przygotowanie samego ciasta zajmie Wam dosłownie chwilę. Po usmażeniu wychodzą niezwykle puszyste i miękkie w środku. Wszystkie składniki do tych pączków bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni. Gwarantujemy Wam, że każdy sięgnie po nie z największą przyjemnością.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2459
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3108
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2768
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2459
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3108
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2768
Składniki
Jogurt naturalny przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
Do szerokiego garnka z grubym dniem wlewamy olej, rozgrzewamy go do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek. Wrzucamy je na głęboki, rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Usmażone pączki jogurtowe odsączamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem.