Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki kręcone inaczej zwane koreańskie, o oryginalnym wyglądzie co prawda bez nadzienia ale równie smaczne jak tradycyjne.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 507
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8678
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3005
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 955
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 507
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8678
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3005
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 955
Składniki
Łyżkę cukru, drożdże, 0,5 szklanki letniego mleka, 2 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut, i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski z rozczynem dodajemy ciepłe mleko, roztopione masło, mąkę, jajka i wyrabiamy ciasto. Wyrobione przykrywamy ściereczką i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto dzielimy na około 30 równych kawałków. Z każdego kawałka rolujemy wałeczek, i kręcimy na wzór warkocza,Zakręcone pączki układamy na stolnicy i przykrywamy ściereczką, żeby podwoiły swoją objętość. Smażymy na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony. Gotowe pączki posypujemy cukrem Smacznego!