Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wyjdą malutkie i puszyste, czyli idealne do sięgnięcia o każdej porze.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17644
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15285
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5197
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9023
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17644
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15285
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5197
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9023
Składniki
Mąkę przesiej do dużej miski. Dodaj do niej proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Zamieszaj łyżką. Do drugiego naczynia wbij jajka i dodaj cukier. Zmiksuj na jasną i puszystą masę. Dodaj do nich serek homogenizowany waniliowy i jeszcze raz zmiksuj krótko.
Przelej mokre składniki do suchych. Dodaj masło w temperaturze pokojowej i spirytus, a następnie wyrób na gładką masę.
Gotowe ciasto rozwałkuj na kształt rulonu. Odrywaj kawałki i formuj z nich kuleczki. W środku zrób małą dziurkę.
W garnku rozgrzej olej do 170 stopni Celsjusza i smaż pączki, które nie chłoną tłuszczu przez kilka minut. Po usmażeniu, wyciągnij je łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Cały czas kontroluj temperaturę oleju, która nie powinna przekroczyć 180 stopni Celsjusza.
Kiedy pączki będą jeszcze ciepłe, ale nie gorące, obtocz je w drobnym cukrze. Podawaj z ulubioną konfiturą albo samodzielnie.