Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mini pączusie a’la racuchy smakują o każdej porze roku. Idealne do kawki, na śniadanie i czy podwieczorek. Bardzo proste, szybkie, a przy tym delikatne i pulchne.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1449
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38554
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1305
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1449
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38554
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1305
Składniki
Serek mieszamy z jajkami najlepiej mikserem.
Do takiej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Dokładnie miksujemy.
Tłuszcz mocno rozgrzewamy na wolnym ogniu. Na tak rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcjami ciasto.
Pączusie powinny się ładnie rumienić, nie za szybko tak aby nam się w środku dokładnie upiekły.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))