Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mini pączusie a’la racuchy smakują o każdej porze roku. Idealne do kawki, na śniadanie i czy podwieczorek. Bardzo proste, szybkie, a przy tym delikatne i pulchne.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Serek mieszamy z jajkami najlepiej mikserem.
Do takiej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Dokładnie miksujemy.
Tłuszcz mocno rozgrzewamy na wolnym ogniu. Na tak rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcjami ciasto.
Pączusie powinny się ładnie rumienić, nie za szybko tak aby nam się w środku dokładnie upiekły.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))