Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mini pączusie a’la racuchy smakują o każdej porze roku. Idealne do kawki, na śniadanie i czy podwieczorek. Bardzo proste, szybkie, a przy tym delikatne i pulchne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Składniki
Serek mieszamy z jajkami najlepiej mikserem.
Do takiej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Dokładnie miksujemy.
Tłuszcz mocno rozgrzewamy na wolnym ogniu. Na tak rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcjami ciasto.
Pączusie powinny się ładnie rumienić, nie za szybko tak aby nam się w środku dokładnie upiekły.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))