Do góry

Desery Przepis na:

Pączki – Racuchy na serku śmietankowym naturalnym

Pączki – Racuchy na serku śmietankowym naturalnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 894

Takie mini pączusie a’la racuchy smakują o każdej porze roku. Idealne do kawki, na śniadanie i czy podwieczorek. Bardzo proste, szybkie, a przy tym delikatne i pulchne.

Składniki

  • 200 g serka śmietankowego naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej lub smalec do głębokiego smażenia
  • cukier puder do obsypania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serek mieszamy z jajkami najlepiej mikserem.

  2. Do takiej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Dokładnie miksujemy.

  3. Tłuszcz mocno rozgrzewamy na wolnym ogniu. Na tak rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcjami ciasto.

  4. Pączusie powinny się ładnie rumienić, nie za szybko tak aby nam się w środku dokładnie upiekły.

  5. Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń