Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja na Tłusty Czwartek. Pączki serowe, które uwielbia moja córka:-). Miękkie, puszyste, smaczne pączusie z serka waniliowego, które robi się w 5 minut. Polecam, naprawdę pyszne!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21374
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4372
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1098
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1274
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4294
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21374
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4372
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1098
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1274
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4294
Składniki
W misce umieścić przesianą mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i wymieszać wszystko łyżką. Do miski wbić jajka i dodać serki waniliowe. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Zajmie to chwilę. Ciasto będzie gęste i klejące. Przygotować grubą, głęboką patelnię (średnica 28 cm) i wlać olej. Ustawić średnią moc palnika, rozgrzewać powoli olej, aż będzie wystarczająco nagrzany, żeby smażyć pączki.
Nabierać łyżką porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Nawilżyć dłonie zimną wodą, wsiąść ciasto do dłoni. Brać ciasto do dłoni i przekładać kilka razy z jednej dłoni do drugiej, by ciasto nabrało ładnego kształtu. Na nagrzany olej kłaść pączusie. Kontrolować stopień nagrzania oleju. Pączki powinny stopniowo się smażyć i same obracać w oleju. Gdy będą już złociste wyjąć je na papierowy ręcznik. Ja smażyłam pączki 6 minut. Pączki powinny lekko ostygnąć, potem można je obtoczyć w cukrze pudrze. Smacznego!