Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14256
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5897
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14256
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5897
Składniki
Wykonanie: Żółtka wbić do śmietany, dodać mąkę, rozpuszczone drożdże, 1 łyżkę cukru, szczyptę soli, masło. Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, wyrobić ręką wałek i i urywać odpowiedniej wielkości kulki. Na dłoni nakładać dżem, zlepiać i układać na stolnicy aby jeszcze podrosły.
Smażyć na gorącym smalcu z dodatkiem spirytusu, układać na bibule i posypać cukrem pudrem z waniliowym.