Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1245
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1245
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj serek i wódkę i ponownie zmiksuj, dodaj jogurt i wymieszaj, wsyp mąkę połączoną proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszaj.
W garnku rozgrzej tłuszcz, ciasto nabieraj łyżką do lodów uprzednio maczaną nagrzanym tłuszczu, albo formuj dłońmi zmoczonymi wodą i smaż okrągłe pączki, z każdej strony po kilka minut delikatnie obracając. Nie wrzucaj więcej niż 3-4 sztuki jednocześnie .
Wyjmuj rumiane pączki łyżką cedzakową a gdy trochę ostygną oprósz je cukrem pudrem.