Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj serek i wódkę i ponownie zmiksuj, dodaj jogurt i wymieszaj, wsyp mąkę połączoną proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszaj.
W garnku rozgrzej tłuszcz, ciasto nabieraj łyżką do lodów uprzednio maczaną nagrzanym tłuszczu, albo formuj dłońmi zmoczonymi wodą i smaż okrągłe pączki, z każdej strony po kilka minut delikatnie obracając. Nie wrzucaj więcej niż 3-4 sztuki jednocześnie .
Wyjmuj rumiane pączki łyżką cedzakową a gdy trochę ostygną oprósz je cukrem pudrem.