Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7690
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 554
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7690
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 554
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj serek i wódkę i ponownie zmiksuj, dodaj jogurt i wymieszaj, wsyp mąkę połączoną proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszaj.
W garnku rozgrzej tłuszcz, ciasto nabieraj łyżką do lodów uprzednio maczaną nagrzanym tłuszczu, albo formuj dłońmi zmoczonymi wodą i smaż okrągłe pączki, z każdej strony po kilka minut delikatnie obracając. Nie wrzucaj więcej niż 3-4 sztuki jednocześnie .
Wyjmuj rumiane pączki łyżką cedzakową a gdy trochę ostygną oprósz je cukrem pudrem.