Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj serek i wódkę i ponownie zmiksuj, dodaj jogurt i wymieszaj, wsyp mąkę połączoną proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszaj.
W garnku rozgrzej tłuszcz, ciasto nabieraj łyżką do lodów uprzednio maczaną nagrzanym tłuszczu, albo formuj dłońmi zmoczonymi wodą i smaż okrągłe pączki, z każdej strony po kilka minut delikatnie obracając. Nie wrzucaj więcej niż 3-4 sztuki jednocześnie .
Wyjmuj rumiane pączki łyżką cedzakową a gdy trochę ostygną oprósz je cukrem pudrem.