Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek już tuż tuż więc trzeba przygotować coś czym będzie można uczcić ten dzień. Większość z Nas sięga wtedy po pączki. Ja również, dlatego w tym roku postanowiłem przygotować je troszkę inaczej. Nie tak klasycznie a ze smakiem, który lubię. Czyli smakiem Azji, a że to deser więc nie mogło zabraknąć mango i kokosa. Zapraszam
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Nasze pączki będą nie wymagające i szybkie w przygotowaniu. Nie zajmie Nam to więcej niż 30-40 minut a efekt jaki uzyskacie sprawi, że to nie będzie ostatni raz gdy je robicie. Na początek zabierzemy się za mango. Obieramy je ze skórki, kroimy na dowolne kawałki. Następnie przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Gdy zblendowane mango czeka, łączymy ze sobą wszystkie suche składniki. Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe oraz sól. Wszystko razem mieszamy. Do naszych składników dodajemy zmiksowane mango i mieszamy razem dokładnie. Ciasto odkładamy na około 10 minut do lodówki.
W między czasie w małym garnku rozgrzewamy olej. Wyciągamy ciasto formujemy z niego małe kulki. Następnie wrzucamy je do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Gdy nasze pączki się smażą nie zapominajcie ich obracać. Tak przygotowane pączki możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego! Łatwo i szybko tak jak mówiłem