Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z czekoladą to świetna propozycja na Tłusty Czwartek.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1005
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1005
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Składniki
Drożdże rozkruszamy do miski, wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na 20 minut. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i ostawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Następnie odrywamy kawałki ciasta (mniej więcej wielkości większej mandarynki). Spłaszczamy wykładamy kostkę czekolady, zlepiamy i tworzymy kulkę. Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut. W głębokim,szerokim garnku rozgrzewamy olej. Smażymy pączki z obu ston na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)