Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z czekoladą to świetna propozycja na Tłusty Czwartek.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Składniki
Drożdże rozkruszamy do miski, wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na 20 minut. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i ostawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Następnie odrywamy kawałki ciasta (mniej więcej wielkości większej mandarynki). Spłaszczamy wykładamy kostkę czekolady, zlepiamy i tworzymy kulkę. Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut. W głębokim,szerokim garnku rozgrzewamy olej. Smażymy pączki z obu ston na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)