Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki Z CZEKOLADĄ. Miękkie, przewiewne pączki
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 258
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1023
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 258
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1023
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Składniki
Rozpuścić drożdże, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru w mleku. Wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj mleko z drożdżami i dobrze wymieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Dodaj olej roślinny, wanilinę i trochę mąki. Zagnieść ciasto . Ciasto przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut. Następnie dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Rozwałkuj warstwę ciasta na powierzchni roboczej, uformuj pączki z nadzieniem czekoladowym. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Gotowe pączki posyp cukrem pudrem.