Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki Z CZEKOLADĄ. Miękkie, przewiewne pączki
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35976
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1301
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35976
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1301
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Rozpuścić drożdże, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru w mleku. Wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj mleko z drożdżami i dobrze wymieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Dodaj olej roślinny, wanilinę i trochę mąki. Zagnieść ciasto . Ciasto przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut. Następnie dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Rozwałkuj warstwę ciasta na powierzchni roboczej, uformuj pączki z nadzieniem czekoladowym. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Gotowe pączki posyp cukrem pudrem.