Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki Z CZEKOLADĄ. Miękkie, przewiewne pączki
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11262
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 371
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11262
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 371
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 397
Składniki
Rozpuścić drożdże, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru w mleku. Wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj mleko z drożdżami i dobrze wymieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Dodaj olej roślinny, wanilinę i trochę mąki. Zagnieść ciasto . Ciasto przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut. Następnie dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Rozwałkuj warstwę ciasta na powierzchni roboczej, uformuj pączki z nadzieniem czekoladowym. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Gotowe pączki posyp cukrem pudrem.