Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki Z CZEKOLADĄ. Miękkie, przewiewne pączki
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3038
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422162
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2250
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3038
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422162
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2250
Składniki
Rozpuścić drożdże, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru w mleku. Wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj mleko z drożdżami i dobrze wymieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Dodaj olej roślinny, wanilinę i trochę mąki. Zagnieść ciasto . Ciasto przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut. Następnie dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Rozwałkuj warstwę ciasta na powierzchni roboczej, uformuj pączki z nadzieniem czekoladowym. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Gotowe pączki posyp cukrem pudrem.