Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki Z CZEKOLADĄ. Miękkie, przewiewne pączki
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Rozpuścić drożdże, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru w mleku. Wymieszaj żółtka z cukrem, dodaj mleko z drożdżami i dobrze wymieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Dodaj olej roślinny, wanilinę i trochę mąki. Zagnieść ciasto . Ciasto przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut. Następnie dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Rozwałkuj warstwę ciasta na powierzchni roboczej, uformuj pączki z nadzieniem czekoladowym. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Gotowe pączki posyp cukrem pudrem.