Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis z super bloga-mojewypieki,a że jest godny wypróbowania ,zamieszczam bo tłusty czwartek już nie długo :),poza tym fajnie poczuć się jak glina z amerykańskiego serialu wcinając takiego donutsa
Do przesianej mąki dodać drożdże połączyć z pozostałymi składnikami dokładnie wyrobić pod koniec dodać masło.Wyrabiać kilka minut najlepiej w robocie lub maszynie do chleba (wtedy najpierw wlewamy płynne składniki potem mąkę i na koniec drożdże)
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Po czym zarobić jeszcze chwilę i wałkować na grubość ok 1 cm wykrawać krążki a w środku wykroić małe krążki (np.kieliszkiem ),odłożyć na oprószony mąką blat aż podwoją objętość
Po wyrośnięciu smażyć pączki w dobrze rozgrzanym tłuszczu (175 stopni C) ,uważać aby tłuszcz nie był zbyt gorący wtedy z zewnątrz donutsy się spieką a w środku będą niedosmażone.Usmażone ułożyć na papierze do odsączenia a potem dekorować wedle uznania.U mnie najbardziej smakowały w czekoladzie z kolorową posypką :)
Ziemniaki są mocno zakorzenione w polskiej kuchni, towarzyszą niemal każdemu...
Odsłon: 17300
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1124
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 152
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 102
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 314
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 33
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1124
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 152
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 102
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 314
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 33
Składniki
Do przesianej mąki dodać drożdże połączyć z pozostałymi składnikami dokładnie wyrobić pod koniec dodać masło.Wyrabiać kilka minut najlepiej w robocie lub maszynie do chleba (wtedy najpierw wlewamy płynne składniki potem mąkę i na koniec drożdże)
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Po czym zarobić jeszcze chwilę i wałkować na grubość ok 1 cm wykrawać krążki a w środku wykroić małe krążki (np.kieliszkiem ),odłożyć na oprószony mąką blat aż podwoją objętość
Po wyrośnięciu smażyć pączki w dobrze rozgrzanym tłuszczu (175 stopni C) ,uważać aby tłuszcz nie był zbyt gorący wtedy z zewnątrz donutsy się spieką a w środku będą niedosmażone.Usmażone ułożyć na papierze do odsączenia a potem dekorować wedle uznania.U mnie najbardziej smakowały w czekoladzie z kolorową posypką :)
Przepisy Desery
Desery
Lody chałwowe
Desery
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Lody chałwowe
Znakomita propozycja na domowe lody chałwowe.
Odsłon: 15
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 2598