Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączusie już gotowe u mnie
Do miseczki wlać trochę ciepłego mleka,pokruszyć drożdże dodać 1łyżeczkę cukru i 1łyżeczkę mąki,zostawić do wyrośnięcia.
W rondelku podgrzać 500 ml mleka z margaryną.Odstawić do przestygnięcia.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym .
Przestudzone mleko wlać do mąki,dodać drożdże żółtka szczyptę soli i spirytus.Ciasto wyrobić ręcznie lub przy użyciu malaksera.Odstawić do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnice rozwałkować i przy pomocy szklanki wycinać krążki.Odstawiamy na kilka minut pączki znów do wyrośnięcia.
W garnku rozgrzewamy olej.
Gdy paczki podrosną delikatnie je rozpłaszczamy dajemy po troszku konfitury różanej,zlepiemy brzegi i formujemy pączka.Odstawiamy znów na kilka minut aby urosły.
Pączki smażymy na gorącym oleju na złoty kolor z dwóch stron
Lukier cytrynowo waniliowy :wlewamy sok z cytryny do miseczki dosypujemy stopniowo cukier puder tak aby powstała konsystencja gęstej śmietany dodajemy cukier waniliowy i wszystko razem łączymy.
Przy pomocy pędzla smarujemy górna część pączka lukrem,można posypać starta skórka z cytryny. Ja również kilka obtoczyłam w cukrze pudrze.
Smacznego
Połączenie smaków w tym cieście podbiło moje serce jak i innych domowników! P...
Odsłon: 8867
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 264
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17295
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 111
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 117
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 264
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17295
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 111
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 117
Składniki
Do miseczki wlać trochę ciepłego mleka,pokruszyć drożdże dodać 1łyżeczkę cukru i 1łyżeczkę mąki,zostawić do wyrośnięcia. W rondelku podgrzać 500 ml mleka z margaryną.Odstawić do przestygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym . Przestudzone mleko wlać do mąki,dodać drożdże żółtka szczyptę soli i spirytus.Ciasto wyrobić ręcznie lub przy użyciu malaksera.Odstawić do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnice rozwałkować i przy pomocy szklanki wycinać krążki.Odstawiamy na kilka minut pączki znów do wyrośnięcia. W garnku rozgrzewamy olej. Gdy paczki podrosną delikatnie je rozpłaszczamy dajemy po troszku konfitury różanej,zlepiemy brzegi i formujemy pączka.Odstawiamy znów na kilka minut aby urosły.
Pączki smażymy na gorącym oleju na złoty kolor z dwóch stron
Lukier cytrynowo waniliowy :wlewamy sok z cytryny do miseczki dosypujemy stopniowo cukier puder tak aby powstała konsystencja gęstej śmietany dodajemy cukier waniliowy i wszystko razem łączymy. Przy pomocy pędzla smarujemy górna część pączka lukrem,można posypać starta skórka z cytryny. Ja również kilka obtoczyłam w cukrze pudrze. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 117
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 102