Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z babcinego przepisu. Z podanego przepisu wychodzi 11 dużych pączków z nadzieniem różanym.
miska, garnek do smażenia, łyżeczka,
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1276
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1276
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Do przesianej mąki dodajemy sól, cukier waniliowy, masło, żółtka, szklankę mleka i spirytus. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ciasto wyrabiamy regulując mlekiem, do momentu kiedy będzie odchodzić od rąk. Tak wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę, przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta formujemy pączki (oraz nadziewamy marmoladą różaną) i pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Pączki smażymy na rozgrzanym oleju, usmażone układamy na ręczniczkach papierowych w celu osączenia z tłuszczu.
Układamy na talerzu, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem, czekoladą itd.
Smacznego!!!