Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wstyd się przyznać, ale robiłam je po raz pierwszy, mimo iż robią furorę od dłuższego czasu. Ale wszystko przez to, że w mojej głowie pojawia się zbyt dużo pomysłów, a moce przerobowe są ograniczone. No, ale w końcu się udało i wspomniane pączusie zrobiłam. Wyszły bardzo mięciutkie i puszyste. Znikały bardzo szybko, więc ciężko było nawet zrobić zdjęcia. Na pewno jeszcze będę korzystać z tego przepisu, nie tylko w karnawale.
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 68
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 85
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 163
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 68
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 85
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 163
Składniki
Sposób przygotowania mini pączków z serka homogenizowanego jest banalnie prosty. Do miski wsypałam wszystkie produkty sypkie, czyli: mąkę pszenną tortową, sól i proszek do pieczenia i wymieszałam je ze sobą. Następnie dodałam serek waniliowy i całe jajko oraz sok z cytryny (można dać też olejek do ciasta). Wszystko mieszałam łyżką do uzyskania jednolitego, dość gęstego i klejącego się do łyżki ciasta. Ciasto odstawiłam na chwilę i w tym czasie rozgrzałam w garnku olej. Pączki formowałam rękami posmarowanymi olejem, starając się im nadawać jak najbardziej okrągłe kształty, choć jest to trudne, bo ciasto jest klejące. Uformowane pączki od razu wrzucałam do gorącego oleju. Pączki można również nakładać łyżką do lodów czy zwykłą łyżką. Pączki smażyłam na rumiany kolor i wykładałam na talerz przykryty ręcznikami papierowymi. Po lekkim przestudzeniu, obtoczyłam je w cukrze pudrze. Pączki są pyszne jeszcze lekko ciepłe. Z podanej porcji wyszło mi coś pomiędzy 15 a 20 mini pączków, ale to oczywiście zależy od tego jakiej wielkości pączki zrobimy. Polecam jednak podwoić składniki.