Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapowiedziały się wnuki i poprosiły o pączusie. Cóż babcia jak to babcia wzięła się za robotę i powstały te oto najprostsze pączusie. Proste i szybkie . Polecam
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Twaróg przeciskam przez praskę , miksujemy z cukrami, mąką wymieszaną z sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli, śmietaną lub jogurtem greckim, jajkami. Na koniec dodaję ocet. Ciasto będzie trochę klejące, dlatego dłonie smaruję olejem (wlewam trochę oleju na spodeczek). Następnie z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i układam na stolnicy oprószonej mąką lub posmarowanej olejem. Ciasto można również nabierać łyżką zamoczoną w gorącym oleju i drugą łyżką delikatnie zrzucać do oleju ( uważając aby się nie poparzyć). Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Olej nie może być za gorący aby pączusie za szybko się nie spiekły i nie były surowe w środku. Po wrzuceniu mają wypłynąć na powierzchnię oleju. Usmażone pączusie odsączam na ręczniku papierowym i oprószam cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego. Smacznego . Rada; Ocet można zastąpić wódką lub spirytusem.
Smażenie pączusiów.
Gotowe do spożycia.