Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne. Idealne do chrupania - zarówno na słodko, jak i na słono.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Z mąki, margaryny i sera białego (nie mielić go) zarobić ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 1/2 godz.
Partie ciasta rozwałkowywać na grubość 3-4 mm na stolnicy posypanej mąką. Tak rozwałkowane posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać - jeśli mają być na słodko, to cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem zwykłym (można dodać cynamon), jeśli na słono, to papryką mieloną, kminkiem, solą, oregano lub innymi ulubionymi, suszonymi ziołami. Następnie kroić nożem lub radełkiem na paluszki.
Piec do zrumienienia w temp. 150 stopni, termoobieg.