Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser śmietankowy z sosem truskawkowym.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
żelatynę namaczamy we wodzie. Mleko ze śmietanką i cukrem waniliowym doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy z kuchenki. Dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Wlewamy do przygotowanych filiżanek [ do połowy wysokości ]. Gdy śmietanka z cukrem ostygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin żeby stężało.
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka. Gotujemy często mieszając do momentu gdy owoce się rozpadną i sos odpowiedni się zredukuje. Stężałą wyjmujemy na talerzyk możemy sobie pomóc wkładając na chwilę filiżankę do gorącej wody. Polewamy sosem truskawkowym. Smacznego.