Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser śmietankowy z sosem truskawkowym.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3379
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 488
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1080
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3379
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 488
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1080
Składniki
żelatynę namaczamy we wodzie. Mleko ze śmietanką i cukrem waniliowym doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy z kuchenki. Dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Wlewamy do przygotowanych filiżanek [ do połowy wysokości ]. Gdy śmietanka z cukrem ostygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin żeby stężało.
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka. Gotujemy często mieszając do momentu gdy owoce się rozpadną i sos odpowiedni się zredukuje. Stężałą wyjmujemy na talerzyk możemy sobie pomóc wkładając na chwilę filiżankę do gorącej wody. Polewamy sosem truskawkowym. Smacznego.