Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser śmietankowy z sosem truskawkowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 186
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1776
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3331
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26838
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 186
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1776
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3331
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26838
Składniki
żelatynę namaczamy we wodzie. Mleko ze śmietanką i cukrem waniliowym doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy z kuchenki. Dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Wlewamy do przygotowanych filiżanek [ do połowy wysokości ]. Gdy śmietanka z cukrem ostygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin żeby stężało.
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka. Gotujemy często mieszając do momentu gdy owoce się rozpadną i sos odpowiedni się zredukuje. Stężałą wyjmujemy na talerzyk możemy sobie pomóc wkładając na chwilę filiżankę do gorącej wody. Polewamy sosem truskawkowym. Smacznego.