Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser śmietankowy z sosem truskawkowym.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8907
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8907
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
żelatynę namaczamy we wodzie. Mleko ze śmietanką i cukrem waniliowym doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy z kuchenki. Dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Wlewamy do przygotowanych filiżanek [ do połowy wysokości ]. Gdy śmietanka z cukrem ostygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin żeby stężało.
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka. Gotujemy często mieszając do momentu gdy owoce się rozpadną i sos odpowiedni się zredukuje. Stężałą wyjmujemy na talerzyk możemy sobie pomóc wkładając na chwilę filiżankę do gorącej wody. Polewamy sosem truskawkowym. Smacznego.