Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty a zarazem smaczny deser.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Wykonanie: W zimnej wodzie rozpuścić żelatynę, odstawić na kilka minut aby spęczniała, po czym podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlać śmietanę z mlekiem, wsypać cukier, rozgrzać lecz nie zagotować – mieszając ostudzić. Ozdobne foremki posmarować delikatnie olejem, przelać ostudzoną masę i wstawić do lodówki na kilka godzin. Borówki posłodzić według uznania, zagotować, przetrzeć przez gęste sito, dodać 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody. Następnie przestudzić i polać zastygnięty deser w lodówce. Z reszty soku i przetartych borówek przygotować sos. Pannę cotta wyłożyć na ozdobne talerzyki, polać przygotowanym sosem i podawać.