Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty a zarazem smaczny deser.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5698
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1376
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 193
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5698
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1376
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 193
Składniki
Wykonanie: W zimnej wodzie rozpuścić żelatynę, odstawić na kilka minut aby spęczniała, po czym podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlać śmietanę z mlekiem, wsypać cukier, rozgrzać lecz nie zagotować – mieszając ostudzić. Ozdobne foremki posmarować delikatnie olejem, przelać ostudzoną masę i wstawić do lodówki na kilka godzin. Borówki posłodzić według uznania, zagotować, przetrzeć przez gęste sito, dodać 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody. Następnie przestudzić i polać zastygnięty deser w lodówce. Z reszty soku i przetartych borówek przygotować sos. Pannę cotta wyłożyć na ozdobne talerzyki, polać przygotowanym sosem i podawać.