Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku w ogródku pięknie zakwitły mi fiołki wonne. Fiołki oprócz pięknego zapachu są słodkie. Dlatego dzisiaj " wylądowały " w mojej panna cotcie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
4 kokilki. Fiołki należy starannie opłukać i oberwać same płatki. W niewielkim garnku podgrzewać połamaną czekoladę z mlekiem, śmietanką i cukrem. Cały czas mieszać łyżką do rozpuszczenia się czekolady, gdy pojawią się pierwsze małe bąbelki zdjąć z ognia. Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Po 5 minutach odsączyć listki w dłoni i dodać do bardzo ciepłej masy czekoladowej. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Nieraz zapomnę o namoczeniu listków ale i takie rozpuszczą się w gorącej czekoladzie.
Na spód kokilek kładziemy drobno pokrojone truskawki, zalewamy częścią masy czekoladowej i wstawiamy do lodówki. Gdy masa lekko zetnie się, łyżką wylewamy resztę masy i układamy płatki fiołków. Kokilki wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.