Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu lub deseru. Idealne dla dzieci i dorosłych. Można je jeść ciepło i zimno.
8 sporych bułek, lub 16 mniejszych.
Mąkę przesiać do miski.
Drożdże i cukier rozpuścić w mleku, odstawić na 10-15 minut.
Do mąki wlać mieszankę mleka, olej i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść , gładkie i lśniące ciasto.
Po wyrobieniu ciasto posmarować łyżeczką oleju, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.
Po 40-60 minutach ciasto rwać na 8 równych kawałków.
Każdy kawałek lekko spłaszczyć, posypać mieszanką cukru, kakao i cynamonu.
Nakładać do środka po 4 wiśnie i sklejać.
Bułeczki układać na kawałkach papieru di pieczenia, sklejeniem do dołu.
Przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10 minut.
Parować ok. 12-15 minut.
Przed wyrastaniem bułek można je posypać suchym makiem.
Prosty i szybki przepis na polewę czekoladową. Świetnie nadaje się zarówno do...
Odsłon: 14322
Ten deser jest szybki w wykonaniu i równie szybko znika z salaterki. Jest jak...
Odsłon: 5016
Najprostszy przepis na zdrowe tiramisu w wersji fit. Przygotujesz je z cztere...
Odsłon: 3504
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Składniki
8 sporych bułek, lub 16 mniejszych. Mąkę przesiać do miski. Drożdże i cukier rozpuścić w mleku, odstawić na 10-15 minut. Do mąki wlać mieszankę mleka, olej i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść , gładkie i lśniące ciasto. Po wyrobieniu ciasto posmarować łyżeczką oleju, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Po 40-60 minutach ciasto rwać na 8 równych kawałków. Każdy kawałek lekko spłaszczyć, posypać mieszanką cukru, kakao i cynamonu. Nakładać do środka po 4 wiśnie i sklejać. Bułeczki układać na kawałkach papieru di pieczenia, sklejeniem do dołu. Przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10 minut. Parować ok. 12-15 minut. Przed wyrastaniem bułek można je posypać suchym makiem.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 49
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208