Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu lub deseru. Idealne dla dzieci i dorosłych. Można je jeść ciepło i zimno.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10062
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2694
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10062
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2694
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
Składniki
8 sporych bułek, lub 16 mniejszych. Mąkę przesiać do miski. Drożdże i cukier rozpuścić w mleku, odstawić na 10-15 minut. Do mąki wlać mieszankę mleka, olej i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść , gładkie i lśniące ciasto. Po wyrobieniu ciasto posmarować łyżeczką oleju, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Po 40-60 minutach ciasto rwać na 8 równych kawałków. Każdy kawałek lekko spłaszczyć, posypać mieszanką cukru, kakao i cynamonu. Nakładać do środka po 4 wiśnie i sklejać. Bułeczki układać na kawałkach papieru di pieczenia, sklejeniem do dołu. Przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10 minut. Parować ok. 12-15 minut. Przed wyrastaniem bułek można je posypać suchym makiem.