Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu lub deseru. Idealne dla dzieci i dorosłych. Można je jeść ciepło i zimno.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14228
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14228
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Składniki
8 sporych bułek, lub 16 mniejszych. Mąkę przesiać do miski. Drożdże i cukier rozpuścić w mleku, odstawić na 10-15 minut. Do mąki wlać mieszankę mleka, olej i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść , gładkie i lśniące ciasto. Po wyrobieniu ciasto posmarować łyżeczką oleju, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Po 40-60 minutach ciasto rwać na 8 równych kawałków. Każdy kawałek lekko spłaszczyć, posypać mieszanką cukru, kakao i cynamonu. Nakładać do środka po 4 wiśnie i sklejać. Bułeczki układać na kawałkach papieru di pieczenia, sklejeniem do dołu. Przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10 minut. Parować ok. 12-15 minut. Przed wyrastaniem bułek można je posypać suchym makiem.