Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu lub deseru. Idealne dla dzieci i dorosłych. Można je jeść ciepło i zimno.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
8 sporych bułek, lub 16 mniejszych. Mąkę przesiać do miski. Drożdże i cukier rozpuścić w mleku, odstawić na 10-15 minut. Do mąki wlać mieszankę mleka, olej i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść , gładkie i lśniące ciasto. Po wyrobieniu ciasto posmarować łyżeczką oleju, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Po 40-60 minutach ciasto rwać na 8 równych kawałków. Każdy kawałek lekko spłaszczyć, posypać mieszanką cukru, kakao i cynamonu. Nakładać do środka po 4 wiśnie i sklejać. Bułeczki układać na kawałkach papieru di pieczenia, sklejeniem do dołu. Przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10 minut. Parować ok. 12-15 minut. Przed wyrastaniem bułek można je posypać suchym makiem.