Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu lub deseru. Idealne dla dzieci i dorosłych. Można je jeść ciepło i zimno.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39979
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 381
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39979
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 381
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9293
Składniki
8 sporych bułek, lub 16 mniejszych. Mąkę przesiać do miski. Drożdże i cukier rozpuścić w mleku, odstawić na 10-15 minut. Do mąki wlać mieszankę mleka, olej i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść , gładkie i lśniące ciasto. Po wyrobieniu ciasto posmarować łyżeczką oleju, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Po 40-60 minutach ciasto rwać na 8 równych kawałków. Każdy kawałek lekko spłaszczyć, posypać mieszanką cukru, kakao i cynamonu. Nakładać do środka po 4 wiśnie i sklejać. Bułeczki układać na kawałkach papieru di pieczenia, sklejeniem do dołu. Przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10 minut. Parować ok. 12-15 minut. Przed wyrastaniem bułek można je posypać suchym makiem.