Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6752
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6752
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Twaróg zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po 1 żółtku na przemian z serem. Wlej śmietanę. Cały czas miksuj. Czekolady siekamy (z każdej odkładamy po 3 kostki). Dodajemy do twarogu, Mieszamy. Sitko wyłóż gazą. Masę wyłóż na gazę. Owiń.. Przykryj ciężkim talerzykiem. Sitko umieść w talerzu, żeby serwatka mogła spokojnie wyciekać. Następnego dnia wyjmij paschę. Ozdób posiekaną resztą czekolady. Przechowuj w lodówce.