Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na inny sposób.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i masło. Wyrobić ręką ciasto, gdy nie będzie grudek dodać żółtka i cukier waniliowy. Jeszcze raz wyrobić, ciasto powinno być sypkie. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać dwie łyżki cynamonu i wymieszać. Wykonanie piany i składanie placka: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i suchy budyń, dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ¾ ciasta, ubić delikatnie dłonią. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie ubitą pianę a na wierzch wysypać resztę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. SMACZNEGO.