Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na inny sposób.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 21
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 21
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i masło. Wyrobić ręką ciasto, gdy nie będzie grudek dodać żółtka i cukier waniliowy. Jeszcze raz wyrobić, ciasto powinno być sypkie. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać dwie łyżki cynamonu i wymieszać. Wykonanie piany i składanie placka: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i suchy budyń, dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ¾ ciasta, ubić delikatnie dłonią. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie ubitą pianę a na wierzch wysypać resztę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. SMACZNEGO.