Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna zebra na pełnoziarnistej mące.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1349
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113593
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1349
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113593
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy żółtka cały czas miksując. Następnie olej i wodę gazowaną. Na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Rozdzielamy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy osobno masy do połączenia.
Blaszkę 25x25 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na zmianę po jednej większej łyżce (ja użyłam chochelek do zupy), raz jasne raz ciemne. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach do suchego patyczka.