Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna zebra na pełnoziarnistej mące.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 868
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1040
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2080
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 868
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1040
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2080
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy żółtka cały czas miksując. Następnie olej i wodę gazowaną. Na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Rozdzielamy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy osobno masy do połączenia.
Blaszkę 25x25 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na zmianę po jednej większej łyżce (ja użyłam chochelek do zupy), raz jasne raz ciemne. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach do suchego patyczka.