Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsze, bo pełnoziarniste i z orzechami. Pachnące cynamonem, puszyste i soczyste dzięki jabłkom :) Muffinki idealne do popołudniowej kawy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1188
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1188
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13257
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy włoskie. Składniki wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i stopionym masłem.
Do składników suchych dodać mokre. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Muffiny piec w 180 stopniach przez ok. 23-25 minut.