Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsze, bo pełnoziarniste i z orzechami. Pachnące cynamonem, puszyste i soczyste dzięki jabłkom :) Muffinki idealne do popołudniowej kawy.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 482
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 922
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 217
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 482
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 922
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy włoskie. Składniki wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i stopionym masłem.
Do składników suchych dodać mokre. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Muffiny piec w 180 stopniach przez ok. 23-25 minut.