Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsze, bo pełnoziarniste i z orzechami. Pachnące cynamonem, puszyste i soczyste dzięki jabłkom :) Muffinki idealne do popołudniowej kawy.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 275
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 77
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3789
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 561
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 275
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 77
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3789
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 561
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy włoskie. Składniki wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i stopionym masłem.
Do składników suchych dodać mokre. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Muffiny piec w 180 stopniach przez ok. 23-25 minut.