Do góry

Desery Przepis na:

Pianka bez pieczenia

Pianka bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 106

Dodano:

Odsłon: 398

Wpadłam na genialny pomysł aby powstało nowe ciasto . Sprawdzone przepisy są super , smaczne,tradycyjne,ale przyszedł czas na coś nowego , świeżego z nutą słodkości i kwaskowości . Jeśli jesteś ciekawa/y co tym razem wpadło mi do głowy zapraszam dalej .

Składniki

  • * 1 opakowanie herbatników 240 g * Pół kostki margaryny * 5 łyżek ulubionego dżemu . Ja użyłam porzeczkowy * 2 x 1litr jogurtu n
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pianka bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Herbatniki kruszymy na drobne kawałki . Dodajemy rozpuszczoną , przestudzoną margarynę oraz dżem.
    Mieszamy tak aby herbatniki zaczęły się łączyć.Otrzymaną masą wykładamy dno tortownicy,ugniatając herbatniki.Na herbatniki układamy owoce.Jeśli są one z puszki należy je odsączyć.
    Galaretki rozpuszczamy w dwóch osobnych naczyniach . Rozpuszczamy je w połowie wody.
    Każdy litr jogurtu przekładamy do osobnych misek .Kiedy galaretki zaczną tężeć należy je dodać do jogurtów , jednak przed tym należy za pomocą miksera przemieszać jogurt aby utworzyły się bąbelki .
    Dodajemy galaretkę , oraz do każdego jogurtu 1 łyżkę suchej żelatyny . Dokładnie zmiksować. Jeżeli masą jest dla nas zbyt kwaśna dodajemy cukier puder .
    Naczynia z jogurtami i galaretkami wstawiamy do lodówki.Kiedy zaczną tężeć przekładamy na herbatniki .Na wierzchu dekorujemy ulubionymi owocami. Całość wstawiamy do lodówki aby całość dobrze stężała.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń