Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, lekka, delikatna pianka - legumina mocno kokosowa
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Do miski przełożyć jogurt i mieszać go trzepaczką aby rozluźnić masę. Przesiać do tego cukier puder, wymieszać dokładnie (posmakować i ewentualnie dodać jeszcze cukru pudru) Następnie dodać wiórki kokosowe i likier kokosowy (jesli go dodajemy), wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Chłodną żelatynę przelewać cienkim strumieniem do masy jogurtowej, stale ją mieszając trzepaczką. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelać wszystko do formy, wyrównać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia delikatnie wyjąć folię aluminiową z masą, oderwać ją od brzegów masy. Piankę pokroić ostrym nożem w kostkę ok 2x2cm. Przechowywać w lodówce. Smacznego :).