Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, lekka, delikatna pianka - legumina mocno kokosowa
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16459
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16459
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5295
Składniki
Do miski przełożyć jogurt i mieszać go trzepaczką aby rozluźnić masę. Przesiać do tego cukier puder, wymieszać dokładnie (posmakować i ewentualnie dodać jeszcze cukru pudru) Następnie dodać wiórki kokosowe i likier kokosowy (jesli go dodajemy), wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Chłodną żelatynę przelewać cienkim strumieniem do masy jogurtowej, stale ją mieszając trzepaczką. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelać wszystko do formy, wyrównać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia delikatnie wyjąć folię aluminiową z masą, oderwać ją od brzegów masy. Piankę pokroić ostrym nożem w kostkę ok 2x2cm. Przechowywać w lodówce. Smacznego :).