Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, lekka, delikatna pianka - legumina mocno kokosowa
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Do miski przełożyć jogurt i mieszać go trzepaczką aby rozluźnić masę. Przesiać do tego cukier puder, wymieszać dokładnie (posmakować i ewentualnie dodać jeszcze cukru pudru) Następnie dodać wiórki kokosowe i likier kokosowy (jesli go dodajemy), wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Chłodną żelatynę przelewać cienkim strumieniem do masy jogurtowej, stale ją mieszając trzepaczką. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelać wszystko do formy, wyrównać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia delikatnie wyjąć folię aluminiową z masą, oderwać ją od brzegów masy. Piankę pokroić ostrym nożem w kostkę ok 2x2cm. Przechowywać w lodówce. Smacznego :).