Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można też zrobić na herbatnikach
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
Oddziel żółtka od białek.
Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier.
Dodaj żółtka, a na końcu delikatnie wmieszaj mąkę (przesianą z proszkiem).
Przełóż do formy (ok. 25×35 cm) wyłożonej papierem.
Piecz w 180°C przez ok. 25 minut. Ostudź.
Galaretki rozpuść w 250 ml wrzątku, dobrze wymieszaj i ostudź (ma być płynna, ale nie gorąca).
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno.
Cienkim strumieniem wlewaj wystudzoną galaretkę do bitej śmietany, cały czas miksując.
Masę wylej na zimny biszkopt. Wstaw do lodówki, aż stężeje.
Czekoladę rozpuść z masłem i mlekiem w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Lekko przestudzoną polewę rozsmaruj na piance.
Wstaw ciasto na kilka godzin do lodówki, aż całość się dobrze zetnie.