Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można też zrobić na herbatnikach
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 986
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4611
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1254
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 986
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4611
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1254
Składniki
Oddziel żółtka od białek.
Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier.
Dodaj żółtka, a na końcu delikatnie wmieszaj mąkę (przesianą z proszkiem).
Przełóż do formy (ok. 25×35 cm) wyłożonej papierem.
Piecz w 180°C przez ok. 25 minut. Ostudź.
Galaretki rozpuść w 250 ml wrzątku, dobrze wymieszaj i ostudź (ma być płynna, ale nie gorąca).
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno.
Cienkim strumieniem wlewaj wystudzoną galaretkę do bitej śmietany, cały czas miksując.
Masę wylej na zimny biszkopt. Wstaw do lodówki, aż stężeje.
Czekoladę rozpuść z masłem i mlekiem w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Lekko przestudzoną polewę rozsmaruj na piance.
Wstaw ciasto na kilka godzin do lodówki, aż całość się dobrze zetnie.