Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już można zrobić. Są truskawki ... z Hiszpanii, ale są.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31048
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5915
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31048
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5915
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek. Umyć i umieścić w misce blendera. Dokładnie rozdrobnić. Przelać do garnka, dodać cukier i postawić na gazie. Mieszać i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z gazu i dodać żelatynę fix. Pomieszać, żeby żelatyna się rozpuściła. Masę truskawkową przelać do miseczki ucierać przy pomocy miksera ok 20-25 min. Masa zwiększy swoją objętość i zmieni kolor na mleczno czerwony. Masę przełożyć do salaterki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Piankę poprzekładać do pucharków. Bardzo ładnie kroi się łyżką. Jest bardzo delikatna. Można podać z dowolnymi dodatkami. Mogą to być truskawki i inne owoce, a także ciasteczka takie jak paluszki o smaku truskawkowym. Można posypać np białą czekoladą. Smacznego. Porady Można dodać więcej żelatyny, żeby pianka była bardziej sztywna, ścięta i wtedy można deser wyjąć w całości z salaterki. Można wtedy pokroić. Można dodać szczyptę kardamonu, co podkręci smak.