Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które u mnie w domu wszyscy uwielbiają.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodawać po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka, wsypać proszek, budyń i mąkę. Ciasto podzielić na dwie równe części. Keksówkę wysmarować masłem, wyłożyć jedną część ciasta na nią świeże pokrojone śliwki i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 40 minut w temperaturze 160 stopni.