Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe ciasto na podwieczorek czy niedzielę.. Serdecznie polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3465
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422534
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2393
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3465
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422534
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2393
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 170 st. C. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i nadal ubijać. Wlać rozpuszczone i wystudzone masło. Dodać ekstrakt waniliowy. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do białek. Całość mieszać łopatką. Na koniec masę połączyć delikatnie z makiem. Tak przygotowane ciasto przelać do keksówki. Piec około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy już się upiekło. Po całkowitym ostudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.