Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe ciasto na podwieczorek czy niedzielę.. Serdecznie polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9341
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 507
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9341
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 507
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 170 st. C. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i nadal ubijać. Wlać rozpuszczone i wystudzone masło. Dodać ekstrakt waniliowy. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do białek. Całość mieszać łopatką. Na koniec masę połączyć delikatnie z makiem. Tak przygotowane ciasto przelać do keksówki. Piec około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy już się upiekło. Po całkowitym ostudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.