Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy pierniczki! Przygotowywanie ich przed świętami to czysta przyjemność i zabawa :)
Drożdże wymieszać z łyżką cukru pudru i 2 łyżkami ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, cukier puder, sodę, kakao i przyprawę korzenną, następnie dodać jajko, rozpuszczone, przestudzone masło, miód i zaczyn drożdżowy, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części i wałkować na omączonym blacie na grubość 5 mm, za pomocą foremek wycinać pierniczki.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 8-10 minut.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Pyszne pierniczki, idealne na święta i nie tylko :) Smakowały całej rodzinie! :)
Odsłon: 36167
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 271
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 104
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 62
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 151
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 520
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 271
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 104
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 62
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 151
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 520
Składniki
Drożdże wymieszać z łyżką cukru pudru i 2 łyżkami ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, cukier puder, sodę, kakao i przyprawę korzenną, następnie dodać jajko, rozpuszczone, przestudzone masło, miód i zaczyn drożdżowy, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części i wałkować na omączonym blacie na grubość 5 mm, za pomocą foremek wycinać pierniczki.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 8-10 minut.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Przepisy Desery
Desery
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Bardzo czekoladowe ciasto, którego przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku.
Odsłon: 3
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 123