Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
Składniki
Zrumienić 2 łyżki cukru.Dodać 2 łyżki wody,miód i reszte cukru.Zagotować z przyprawą do piernika.Przestudzić.
Masę dodać do mąki razem z jajkiem,masłem i soda.Zagnieść jednolite ciasto.Wałkowac i wycinać pierniczki.
Na blache dac papier.Piec ok 20 min w 180`C.
Ozdobić pisaczkami lub polewą.