Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki Bożonarodzeniowe które wprowadzają nas już w klimat świąt,zapach pieczonych pierników unosi się po całym domu i to wprawia nas w lepszy nastrój.
Masło i miód rozpuścić w garnku,następnie odstawić do przestudzenia.
Do pojemnika dodać pozostałe składniki i przestudzone masło z miodem i wszystko razem zmiksować,lub wyrobić ręcznie.
Ciasto odstawić do lodówki na ok 1 godziny.
Po wyciągnięciu ciasta z lodówki rozwałkować cieniutko w zależności jak kto lubi grubsze lub cieniutkie pierniki,wycinamy kształty naszych pierniczków.
Piec w piekarniku w temperaturze 150 st około 15 min.
Po przestudzeniu dekorować ,np.lukrem,czekoladą(ja zbytnio nie mam zdolności w dekorowaniu zresztą widać).
Po udekorowaniu pierniczków dobrze jest przełożyć je do szczelnie zamykanego pojemnika i odłożyć aby zrobiły się miękkie i smaczne.
SMACZNEGO!!!
Przepis znaleziony na gazeta.pl, poddany lekkiej modyfikacji
Odsłon: 17973
Korzenne słodkości w Święta smakują najlepiej. Dzisiaj mam dla Was przepis na...
Odsłon: 4092
Pierniczki są nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia, te aromatyczne,...
Odsłon: 1161
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 42
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 39
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 168
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 52
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 42
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 39
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 168
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 52
Składniki
Masło i miód rozpuścić w garnku,następnie odstawić do przestudzenia.
Do pojemnika dodać pozostałe składniki i przestudzone masło z miodem i wszystko razem zmiksować,lub wyrobić ręcznie. Ciasto odstawić do lodówki na ok 1 godziny.
Po wyciągnięciu ciasta z lodówki rozwałkować cieniutko w zależności jak kto lubi grubsze lub cieniutkie pierniki,wycinamy kształty naszych pierniczków. Piec w piekarniku w temperaturze 150 st około 15 min. Po przestudzeniu dekorować ,np.lukrem,czekoladą(ja zbytnio nie mam zdolności w dekorowaniu zresztą widać). Po udekorowaniu pierniczków dobrze jest przełożyć je do szczelnie zamykanego pojemnika i odłożyć aby zrobiły się miękkie i smaczne. SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 78
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 120