Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste pierniczki na Walentynki
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 745
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21875
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 745
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21875
Składniki
Wykonanie: Drożdże roztrzepać w ciepłym mleku z 1 łyżką mąki i cukru. Odstawić do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie z mąki, rozczynu, jajek, roztopionego masła, miodu, naparu z kawy i przyprawy do piernika zarobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy, wykrawać serduszka foremką i odłożyć ponownie na chwilę do podrośnięcia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni przez 25 minut.