Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste pierniczki na Walentynki
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 504
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2284
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1025
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 504
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2284
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1025
Składniki
Wykonanie: Drożdże roztrzepać w ciepłym mleku z 1 łyżką mąki i cukru. Odstawić do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie z mąki, rozczynu, jajek, roztopionego masła, miodu, naparu z kawy i przyprawy do piernika zarobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy, wykrawać serduszka foremką i odłożyć ponownie na chwilę do podrośnięcia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni przez 25 minut.