Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2501
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3418
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1496
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2501
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3418
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1496
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Składniki
Ucieramy na gładką masę jajka z cukrem. Dodajemy do tego olej i dżem, całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika. Wsypujemy to stopniowo do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Gdy masa będzie jednolita, wylewamy ją na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.