Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Składniki
Ucieramy na gładką masę jajka z cukrem. Dodajemy do tego olej i dżem, całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika. Wsypujemy to stopniowo do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Gdy masa będzie jednolita, wylewamy ją na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.