Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne ,aromatyczne ciasto idealne do herbaty.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 622
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1017
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2737
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 622
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1017
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2737
Składniki
Do rondelka włożyć masło i miód roztopić.Odstawić do wystudzenia.
Mąkę przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia ,przyprawą do piernika i kakao.
Jaja utrzeć na puszysto z cukrem.Ucierając dodawać naprzemiennie składniki sypkie , mleko a na koniec roztopione masło z miodem.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę podłużną wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać przygotowane ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 40 min. lub do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę posmarować powidłami, przykryć drugą połową.Śmietankę podgrzać dodać pokruszoną czekoladę , podgrzewać do połączenia składników.Polewą pokryć przygotowane ciasto.