Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne ,aromatyczne ciasto idealne do herbaty.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3802
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3802
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Do rondelka włożyć masło i miód roztopić.Odstawić do wystudzenia.
Mąkę przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia ,przyprawą do piernika i kakao.
Jaja utrzeć na puszysto z cukrem.Ucierając dodawać naprzemiennie składniki sypkie , mleko a na koniec roztopione masło z miodem.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę podłużną wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać przygotowane ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 40 min. lub do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę posmarować powidłami, przykryć drugą połową.Śmietankę podgrzać dodać pokruszoną czekoladę , podgrzewać do połączenia składników.Polewą pokryć przygotowane ciasto.