Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne ,aromatyczne ciasto idealne do herbaty.
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 135
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1769
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1927
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 807
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 135
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1769
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1927
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 807
Składniki
Do rondelka włożyć masło i miód roztopić.Odstawić do wystudzenia.
Mąkę przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia ,przyprawą do piernika i kakao.
Jaja utrzeć na puszysto z cukrem.Ucierając dodawać naprzemiennie składniki sypkie , mleko a na koniec roztopione masło z miodem.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę podłużną wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać przygotowane ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 40 min. lub do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę posmarować powidłami, przykryć drugą połową.Śmietankę podgrzać dodać pokruszoną czekoladę , podgrzewać do połączenia składników.Polewą pokryć przygotowane ciasto.