Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne ,aromatyczne ciasto idealne do herbaty.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424659
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10600
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4682
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424659
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10600
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4682
Składniki
Do rondelka włożyć masło i miód roztopić.Odstawić do wystudzenia.
Mąkę przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia ,przyprawą do piernika i kakao.
Jaja utrzeć na puszysto z cukrem.Ucierając dodawać naprzemiennie składniki sypkie , mleko a na koniec roztopione masło z miodem.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę podłużną wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać przygotowane ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 40 min. lub do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę posmarować powidłami, przykryć drugą połową.Śmietankę podgrzać dodać pokruszoną czekoladę , podgrzewać do połączenia składników.Polewą pokryć przygotowane ciasto.