Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1635
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 165
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1635
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 165
Składniki
W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Zdjąć z ognia.
Dodać mleko. Połączyć razem. Następnie dodać jajka i też połączyć już za pomocą miksera. Dodać wymieszane sypkie składniki tj. mąkę, kakao, kawę, przyprawę do piernika, sodę, proszek do pieczenia. Przy pomocy miksera połączyć składniki.
Ciasto wylać do formy 25 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min, a najlepiej do suchego patyczka.
Wystudzić. Przekroić na dwa placki. Spodni placek posmarować powidłami i docisnąć górny placek. Następnie cisto pokroić w kostki.
Śliwki namoczyć w rumie.
Polewa - masło rozpuści w rondelku z cukrem, woda i kakao. Podgrzewać i mieszać, aż powstanie błyszcząca masa.
Każdą kostkę polać masą kakaową. Śliwki maczać w masie i układać na kostkach.
Smacznego.