Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1712
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2245
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1712
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2245
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Składniki
W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Zdjąć z ognia.
Dodać mleko. Połączyć razem. Następnie dodać jajka i też połączyć już za pomocą miksera. Dodać wymieszane sypkie składniki tj. mąkę, kakao, kawę, przyprawę do piernika, sodę, proszek do pieczenia. Przy pomocy miksera połączyć składniki.
Ciasto wylać do formy 25 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min, a najlepiej do suchego patyczka.
Wystudzić. Przekroić na dwa placki. Spodni placek posmarować powidłami i docisnąć górny placek. Następnie cisto pokroić w kostki.
Śliwki namoczyć w rumie.
Polewa - masło rozpuści w rondelku z cukrem, woda i kakao. Podgrzewać i mieszać, aż powstanie błyszcząca masa.
Każdą kostkę polać masą kakaową. Śliwki maczać w masie i układać na kostkach.
Smacznego.