Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1416
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4058
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1416
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4058
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Składniki
W niedużym rondlu zagotowujemy miód i cukier. Dodajemy masło, przyprawę do piernika, , kakao, mieszamy i studzimy.
Masę przekładamy do miski, dodajemy po kolei mleko, żółtka, mąkę i sodę.Dodajemy bakalie..Białka ubijamy i na koniec delikatnie mieszamy z masą.
Ciasto przekładamy do foremki / 24X30 /. Pieczemy ok. 50 min. w temp.180*C Wczesniej sprawdzamy , czy ciasto jest upieczone. Studzimy i dekorujemy, polewa czekoladową , lukrem , cukrem pudrem.Mozna też przeciąć piernik i przełożyć powidłami śliwkowymi.