Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2127
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2127
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
W niedużym rondlu zagotowujemy miód i cukier. Dodajemy masło, przyprawę do piernika, , kakao, mieszamy i studzimy.
Masę przekładamy do miski, dodajemy po kolei mleko, żółtka, mąkę i sodę.Dodajemy bakalie..Białka ubijamy i na koniec delikatnie mieszamy z masą.
Ciasto przekładamy do foremki / 24X30 /. Pieczemy ok. 50 min. w temp.180*C Wczesniej sprawdzamy , czy ciasto jest upieczone. Studzimy i dekorujemy, polewa czekoladową , lukrem , cukrem pudrem.Mozna też przeciąć piernik i przełożyć powidłami śliwkowymi.