Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny piernik. Bez użycia miksera. Przepis na podłużną foremkę 35cm długości lub nieco dłuższą. Jajka trzeba wcześniej wyjąć z lodówki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5411
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem i pokrojonym na kawałki masłem do rozpuszczenia składników.Dodaj miód. Zostaw do ostudzenia.
Jajka roztrzep porządnie widelcem. Wsyp mąki, kakao,sodę, proszek i przyprawę oraz cynamon. Dolej wystudzone mleko.Dodaj powidła. Wymieszaj porządnie łyżką.
Blachę wysmaruj olejem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto.
Piecz w 180 stopniach,na drugiej od dołu półce, przez godzinę.
Ostudzony piernik polej polewą przygotowaną wg.przepisu na opakowaniu. Posyp pokrojonymi orzechami.