Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny piernik. Bez użycia miksera. Przepis na podłużną foremkę, około 35cm długości lub nieco dłuższą.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231800
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231800
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36470
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem i pokrojonym na kawałki masłem do rozpuszczenia składników.Dodaj miód. Zostaw do ostudzenia.
Jajka roztrzep porządnie widelcem. Wsyp mąki, kakao,sodę, proszek i przyprawę oraz cynamon. Dolej wystudzone mleko.Dodaj powidła. Wymieszaj porządnie łyżką.
Blachę wysmaruj olejem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto.
Piecz w 180 stopniach,na drugiej od dołu półce, przez godzinę.
Ostudzony piernik polej polewą przygotowaną wg.przepisu na opakowaniu. Posyp pokrojonymi orzechami.