Do góry

Desery Przepis na:

Piernik staropolski dojrzewający - pieczenie

Piernik staropolski dojrzewający - pieczenie

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 3892

Dodano:

Odsłon: 4914

Przedstawiam drugi etap przygotowania piernika staropolskiego. Od 18 do 20 mamy czas na upieczenie ciasta. No to do dzieła :)

Składniki

  • ciasto
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto, które leżakowało, dzielimy na 3 równe części (najlepiej zlepiać je w kule, wtedy mamy porównanie). Każdą z części rozwałkowujemy na papierze do pieczenia obficie podsypując mąką. Jeżeli ktoś posiada taki wałek jak ja, może zrobić to bezpośrednio na blaszce.

  2. Piekarnik rozgrzewamy do 160*C. Placki pieczemy 20 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika będzie jeszcze ono przez dłuższy czas miękkie, dlatego trzeba je zostawić w formie do całkowitego wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

I-Love-Sweets 18 grudnia 2014 Ale pięknie wyrósł! A na jaką grubość wałkowałaś i jak dużej blaszki użyłaś? Ja pewnie w sobotę upiekę. Mam nadzieję że też tak wyrośnie... Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń