Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Król nie tylko na Bożonarodzeniowym stole. Piernik należy upiec 4-5 dni przed planowanym spożyciem.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65082
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 441
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5788
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 554
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65082
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 441
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5788
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 554
Składniki
Duża blaszka. Ciasto. Margarynę posiekać z mąkami,dodać sodę, mleko, miód oraz jajka i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto, schłodzić. Następnie podzielić na 3 równe części, rozwałkować placki i piec około 15 minut na złoty kolor. Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąkami. Margarynę, żółtko, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Przestudzone placki smarować kremem.