Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Król nie tylko na Bożonarodzeniowym stole. Piernik należy upiec 4-5 dni przed planowanym spożyciem.
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 29
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 90
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 34
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 34
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 29
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 90
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 34
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 34
Składniki
Duża blaszka. Ciasto. Margarynę posiekać z mąkami,dodać sodę, mleko, miód oraz jajka i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto, schłodzić. Następnie podzielić na 3 równe części, rozwałkować placki i piec około 15 minut na złoty kolor. Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąkami. Margarynę, żółtko, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Przestudzone placki smarować kremem.