Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Król nie tylko na Bożonarodzeniowym stole. Piernik należy upiec 4-5 dni przed planowanym spożyciem.
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 102
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9881
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 102
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9881
Składniki
Duża blaszka. Ciasto. Margarynę posiekać z mąkami,dodać sodę, mleko, miód oraz jajka i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto, schłodzić. Następnie podzielić na 3 równe części, rozwałkować placki i piec około 15 minut na złoty kolor. Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąkami. Margarynę, żółtko, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Przestudzone placki smarować kremem.