Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani!!! Zapraszam Was dzisiaj na pierniczki. Ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mięciutkie i pachnące, a gdy z ciasta powycinamy gwiazdkowe kształty, będą pięknie wyglądać na świątecznym stole.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Do miski wsypuję i wlewam wszystkie składniki. Następnie wyrabiam ciasto na średnich obrotach.
Ciasto jest dosyć mokre, dlatego podsypuję blat mąką i dopiero wałkuję na grubość około 4mm. Za pomocą foremek do ciastek wycinam kształty i przenoszę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam blaszkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 8 – 10 minut.
Gotowe pierniczki, przestudzone na kratce, możemy polukrować i udekorować. Przechowujemy je potem w szczelnie zamkniętej puszce z kawałeczkiem jabłka w środku – wtedy pierniki nie stwardnieją, zostaną miękkie i pachnące. Smacznego!!!