Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernikowe brownie to połączenie klasycznego świątecznego wypieku z modnym amerykańskim ciastem.
Forma o wymiarach około 20x20 cm, papier do pieczenia
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422828
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2494
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422828
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2494
Składniki
Roztop w rondelku pokruszoną czekoladę i masło. Podgrzewaj na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając masę. Uważaj, by się nie zagotowała. Odstaw do wystudzenia.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Delikatnie wymieszaj ją z masą czekoladową.
Przesiej do osobnego naczynia mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Partiami wmieszaj produkty sypkie do masy. Mieszaj delikatnie szpatułką - tylko do połączenia składników.
Wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach około 20x20 cm. Przelej do niej ciasto. Wyrównaj jego powierzchnię.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 25-30 minut. Po upieczeniu wierzch ciasta powinien być ścięty, a środek lekko wilgotny. Pozostaw ciasto w formie do całkowitego wystudzenia.
Przygotuj gęsty lukier (wyreguluj konsystencję ilością cukru) z cukru pudru, soku z cytryny i zielonego barwnika spożywczego. Pokrój ciasto w kostkę i udekoruj każdy kawałek, „rysując” choinki z lukru. Udekoruj kolorową posypką.