Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w 30 minut.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Pierś z indyka kroimy w sporą kostkę. Podsmażamy w głębokiej patelni. W tym czasie w szklance wody gotujemy pocięte w paseczki suszone morele. Do indyka wlewamy wodę z morelami.
Ścieramy na dużych oczkach marchewkę i kalarepę, siekamy szczypiorek i wszystko wrzucamy na patelnię. Dodajemy przyprawy i kostkę bulionową. Wszystko gotujemy do miękkości i odparowania części płynu.
Podajemy z makaronem. Smacznego.