Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga odsłona przepysznych ciastek z Aleksandrii.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 363
Składniki
Ubiłam białka na sztywno ze szczyptą soli, potem ciągle ubijając wsypałam powoli cukier puder. A na koniec łyżkę mąki ziemniaczanej. dodałam wiórki kokosowe i już szpatułką wmieszałam je.
Wyłożyłam na papier do pieczenia a w każde ciastko zatknęłam rodzynkę. Wyjdzie około 9 ciastek. Piekłam 15 minut w 165-170 stopniach. Ciastka powinny być lekko zrumienione, i lekko ciągnące w konsumpcji.
:D
Smacznego :)