Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga odsłona przepysznych ciastek z Aleksandrii.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Ubiłam białka na sztywno ze szczyptą soli, potem ciągle ubijając wsypałam powoli cukier puder. A na koniec łyżkę mąki ziemniaczanej. dodałam wiórki kokosowe i już szpatułką wmieszałam je.
Wyłożyłam na papier do pieczenia a w każde ciastko zatknęłam rodzynkę. Wyjdzie około 9 ciastek. Piekłam 15 minut w 165-170 stopniach. Ciastka powinny być lekko zrumienione, i lekko ciągnące w konsumpcji.
:D
Smacznego :)