Do góry

Desery Przepis na:

Piwne tiramisu według Ewy Wachowicz

Piwne tiramisu według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1289

Dodano:

Odsłon: 1961

Tiramisu, które przypadnie do gustu wszystkim piwoszom. Przepis na zaskakujący deser pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml śmietanki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 500 ml ciemnego piwa
  • małe okrągłe biszkopty
  • kakao
  • maliny (mogą być mrożone)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Piwne tiramisu według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Schłodzony serek przełożyć do miski. Wlać zimną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i zmiksować. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Wlać mniej więcej 75 ml piwa. Wymieszać.

  2. W reszcie piwa namoczyć biszkopty. Ułożyć na dnie słoiczka. Nałożyć masę serową. Na masę dać rozgniecione maliny. Wszystkie czynności powtórzyć. Posypać kakao. Udekorować maliną. W ten sam sposób zrobić kolejne desery.

  3. Schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń