Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek zawsze się udaje i jest bardzo bardzo smaczny.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2672
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 306
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9590
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1019
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2672
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 306
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9590
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1019
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć, dodać 2 łyżki mąki oraz ½ szklanki letniego mleka. Rozmieszać i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Resztę mlek, masło, cukier i olej rozgrzać w garnku. Gdy mieszanina zawrze, wlać do mąki i rozmieszać. Do letniego ciasta dodać olejek pomarańczowy oraz rozczyn drożdżowy. Wlać żółtka i dokładnie wyrobić drewnianą łyżką. Wykonanie kruszonki: Wymieszać cukier z mąką, dodać pokrojone w plasterki masło, szybko wyrobić, uformować kulę i wstawić do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w cząstki, usuwając gniazda nasienne. Do wysmarowanej formy wyłożyć ciasto, poukładać jabłka, posypać przyprawą do piernika. Z ciasta na kruszonkę formować w palcach małe zacierki bezpośrednio nad ciastem Gdy w całości będzie nim pokryta, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.